Labo TAPEM - Équipe de recherche de Laurent Bazinet
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Nouvelles publications de l'équipe Été 2015

01/10/2015

Plusieurs travaux ont été publiés durant l'été ! Cliquez sur les liens pour accéder aux articles:

Rozoy, É.; Boudesocque, L.; Bazinet, L. 2015. Deacidification of cranberry juice by electrodialysis with bipolar membranes. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 63 : 642-651.

 Felix da Silva, D.; Matumoto Pintro, P.; Bazinet, L.; Couillard, C.; Britten, M. 2015. Effect of commercial grape extracts on the cheese-making properties of milk. Journal of Dairy Science, 98 : 1552-1562.

Suwal, S.; Roblet, C.; Amiot, J.; Bazinet, L. 2015. Presence of free amino acids in protein hydrolysate during electroseparation of peptides: Impact on system efficiency and membrane physicochemical properties. Separation and Purification Technology, 147 :227-236.

Chevrier, G; Mitchell, P.L.; Rioux, L.-E.; Hasan, F.; Jin, T.; Roblet, C.R.; Doyen, A.; Pilon, P.; St-Pierre, P.; Lavigne, C.; Bazinet, L.; Jacques, H.; Gill, T.A.; McLeod, R.S.; Marette, A. 2015. Prevention of obesity-linked glucose intolerance, inflammation and dyslipidemia in LDLR-/- ApoB100/100 mice by low molecular weight peptides isolated from salmon protein. Journal of Nutrition,  145 (7) : 1415-1422.

 

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L'équipe de recherche du Dr Bazinet travaille au laboratoire de transformation alimentaire et procédés électromembranaires sur l'étude des phénomènes électrodialytiques et leurs impacts sur les composés bio-alimentaire afin de designer, optimiser et développer de nouvelles techniques et des technologies électrochimique novatrices.

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Département des sciences des aliments
Pavillon Paul-Comtois, Université Laval
2425, rue de l'agriculture, local 1403
Québec (Québec) G1V OA6
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